Вибори в Україні: яка програма максимум для Кремля?

Читать на русском
Михайло Дяденкополітолог

У разі поразки Росії на виборах президента в Україні Кремль робитиме ставку на парламентські вибори.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політолог Михайло Дяденко, оцінюючи виборчий процес в Україні та розрахунок РФ на зміну влади.

«Який президент Порошенко, в РФ знають. І незважаючи на всі суперечності, заяви про те, що з цією владою домовлятися вони не будуть, що вони чекають на зміну влади, російській стороні не так і погано працювати з Порошенком», – зазначив Дяденко.

«Інші кандидати з трійки лідерів згідно із соціологією – Зеленський і Тимошенко – можуть піти на укладення якоїсь мирної угоди щодо Донбасу та на відповідні кроки», – уточнив він.

На його думку, те, що в РФ категорично виступають за зміну влади, а в штабі Порошенка апелюють до «або Порошенко, або Путін», насправді зручна позиція для всіх сторін.

Прогноз Горбуліна про втручання РФ у вибори-2019 в УкраїніВтручання Росії у хід українських виборчих кампаній 2019 року може стати безпрецедентним. Україні варто бути готовою.

«Для РФ зручно, коли є президент, який виступає свого роду лякалкою для російських громадян. Порошенку зручно говорити, що лише він може відстоювати інтереси країни, а всі інші здадуть Україну. Проте бізнес між РФ та Україною частково хоч і скорочений, але не зупинений узагалі. Вугілля як постачалося, так і постачається, наприклад», – підкреслив експерт.

Навіть якщо Порошенко залишиться на другий термін, РФ чекатиме парламентських виборів. Тоді можливий варіант, що проросійські сили будуть представлені в парламенті й відіграватимуть певну роль, додав він.

«РФ допомагатиме тому ж Медведчуку, Мураєву, «Опоблоку» з тим, щоб пройти до ВР і щоб в українському уряді було проросійське лобі, яке могло б якщо не зупинити, то призупинити євроінтеграційний вектор України. Програма максимум – згорнути співпрацю України з ЄС і НАТО та повернути в лоно російських інтересів», – резюмував Михайло Дяденко.

Як повідомлялося, влада Російської Федерації додатково виділила своїм спецслужбам 350 млн дол. для реалізації підривної діяльності на виборах в Україні в 2019 році.

Також у Держдепі бачать передумови для втручання РФ в українські вибори.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: