Симоненка не зареєструють кандидатом у президенти від комуністів

Читать на русском
Симоненко не зможе зареєструватися кандидатом на посаду президента, висунутим своєю партією, але може піти на вибори як самовисуванець.

Лідер Комуністичної партії Петро Симоненко не зможе зареєструватися кандидатом на посаду президента, висунутим своєю партією, але може піти на вибори як самовисуванець.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив генеральний директор всеукраїнської громадської організації «Комітет виборців України» Олексій Кошель, передає «Укрінформ».

«Заява комуністичної партії – це не більш ніж порожні політичні заяви, які не мають під собою жодних підстав. Відповідно до закону про вибори, Симоненко як висуванець КПУ не може бути зареєстрований Центральною виборчою комісією. Натомість є всі підстави для того, щоб Центрвиборчком зареєстрував Симоненка як самовисуванця», – зазначив експерт.

Водночас, за словами Кошеля, КПУ може заявити про підтримку Симоненка як самовисуванця на посаду президента й провести агітаційну кампанію з використанням своєї символіки.

«Сьогодні КПУ продовжує залишатися однією зі 153 офіційно зареєстрованих політичних партій України, судовий процес щодо її заборони триває уже понад два роки», – пояснює голова КВУ.

Нагадаємо, раніше ЦВК відмовила в реєстрації одному претенденту в кандидати на посаду президента. Йдеться про Володимира Ратуша.

Чого очікують українці після президентських виборів – опитуванняНайбільш оптимістичні очікування від майбутніх президентських виборів на Кіровоградщині та Тернопільщині, Рівненщині та Волині, Вінниччині, Черкащині, Буковині та Хмельниччині.

У перший день відкриття реєстрації, 31 грудня, документи подали колишній міністр екології і природних ресурсів Ігор Шевченко та правозахисник Володимир Ратуш.

Станом на 3 січня заяви також подали лідер соціал-демократів і член фракції «Блоку Петра Порошенка» Сергій Каплін, колишній лідер Аграрної партії Віталій Скоцик, колишній голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко та мер Львова й лідер партії «Самопоміч» Андрій Садовий.

Як відомо, 31 грудня в Україні стартувала президентська виборча кампанія. Вона триватиме до 31 березня, коли й відбудуться вибори шостого президента України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: