Суд відпустив з-під варти підозрюваного у справі Бабченка

Читать на русском
Шевченківський районний суд Києва в середу, 19 грудня, звільнив з-під варти 40-річного Тараса Стельмашенка - одного з підозрюваних у справі щодо замаху на російського журналіста Аркадія Бабченка.

Шевченківський районний суд Києва в середу, 19 грудня, звільнив з-під варти 40-річного Тараса Стельмашенка - одного з підозрюваних у справі щодо замаху на російського журналіста Аркадія Бабченка.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Deutsche Welle.

«Вбивство Бабченка» розслідуватимуть ще піврокуСуд продовжив термін досудового розслідування справи про організацію вбивства російського журналіста Аркадія Бабченка.

Як зазначається, головна військова прокуратура під час засідання зняла зі Стельмашенка обвинувачення у підготовці теракту.

Водночас він визнав провину у незаконному зберіганні зброї. За це суд призначив йому покарання у п'ять років позбавлення волі з випробувальним терміном у три роки.

Нагадаємо, 29 травня Бабченка «убили» в Києві в під'їзді свого будинку трьома пострілами в спину. Пізніше з'ясувалося, що це була спецоперація СБУ.

Стельмашенка СБУ затримала 13 червня. В його квартирі знайшли незареєстрований пістолет з набоями.

В СБУ тоді заявили, що в травні Стельмашенко разом з ще двома громадянами України відвідував Ростов-на-Дону, де проходив інструктаж для організації терактів в Україні. Підозрюваний в організації замаху на Бабченка Борис Герман на судових засіданнях заявляв, що особисто не знайомий зі Стельмашенком і не знає, навіщо той їздив до Ростова.

Адвокати також наполягали, що докази причетності Стельмашенка до підготовки терактів відсутні.

Як повідомлялося, наприкінці листопада у СБУ заявили, що спецслужби Російської Федерації (РФ) планували теракти в Україні, спрямовані проти відомих громадських активістів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: