Вісім країн закликали РФ скасувати «вибори» на Донбасі

Читать на русском
Вісім країн засудили проведення фейковх виборів на окупованій території Донбасу та закликали Росію припинити підтримувати бойовиків «ЛНР» і «ДНР».

Вісім країн засудили проведення фейковх виборів на окупованій території Донбасу та закликали Росію припинити підтримувати бойовиків «ЛНР» і «ДНР».

Чи зможуть скасувати «вибори» в ОРДЛО та чим допоможе Радбез ООН?Радбез ООН проводить відкрите засідання ООН щодо Донбасу з приводу виборів у ОРДЛО та ескалації в Азовському морі.

Про це повідомили в постійному представництві України в ООН перед засіданням Ради Безпеки ООН в Нью-Йорку у вівторок, 30 жовтня, пише «Слово і Діло».

«Потужне послання п'яти членів ЄС, що входять до складу Ради Безпеки ООН (Франція, Нідерланди, Польща, Швеція і Великобританія), а також Італії, Бельгії та Німеччини: проведення незаконних «виборів» на Донбасі суперечить Мінським угодами і порушує українське законодавство. Закликаємо Росію припинити», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що бойовики «ДНР/ЛНР» схвалили рішення про проведення так званих виборів «глав» і «депутатів парламентів» 11 листопада 2018 року. Це рішення було прийнято після вбивства ватажка «ДНР» Олександра Захарченка в окупованому Донецьку.

Раніше Франція виступила проти «виборів» в ОРДЛО.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: