Росія знову перекинула військові кораблі до Азовського моря

Читать на русском
Цигикал поінформував, що крім цих кораблів, Росія в Азовському морі вже має угруповання з більш ніж 120 кораблів і катерів.

Перший заступник голови Державної прикордонної служби України Василь Серватюк заявив, що РФ перекинула до Азовського моря ще два військових кораблі.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

Резолюція через ескалацію в Азовському морі. Чи загрожує щось РФ?Європарламент готує резолюцію щодо санкцій проти РФ через ескалацію в Азовському морі. Чи будуть наслідки для РФ, знають експерти.

«Вчора (24 жовтня – ред.) два сторожових кораблі «Сиктивкар» і «Кизляр» внутрішніми водами Російської Федерації доправлені до порту Азов, зараз вони пребувають в акваторії Азовського моря», – заявив Серватюк під час Львівського форуму з безпеки.

Заступник голови Держприкордонслужби також додав, що до Азовського моря зараз прямує ще один військовий корабель РФ.

«Сьогодні (25 жовтня – ред.) почалося буксування ще одного корабля – «Стерегущего». Він пройшов уже, за нашою інформацією. Очікуємо його прибуття також до Азова», – додав він.

Серватюк поінформував, що крім цих кораблів, Росія в Азовському морі вже має угруповання із більш ніж 120 кораблів і катерів.

«На сьогодні ситуація досить серйозна, досить загрозлива», – додав він.

З квітня 2018 року Росія почала влаштовувати провокації в Азовському морі, захоплюючи судна, що прямували до портів Бердянська та Маріуполя, під час їх проходу через Керченську протоку. Агресивні дії російської сторони суперечать міжнародному договору, згідно з яким Азовське море є водами внутрішнього користування як для України, так і для РФ, і його можуть вільно використовувати обидві країни.

Раніше стало відомо, що ЄС посилив санкції щодо РФ через загострення в Азовському морі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: