Фірма Онищенка хоче довести переплату податків майже на 154 мільйони

Читать на русском
Одна з фірм, яка фігурує в справі про газові схеми депутата-втікача, подала до суду на фіскальну службу.
Олександр Онищенко

ТОВ «Надра Геоцентр», яка фігурує в газовій справі народного депутата Олександра Онищенка, хоче через суд зобов'язати Державну фіскальну службу визнати переплату 153,7 мільйона гривень податку.

Про це пише «Судовий репортер» із посиланням на рішення Окружного адміністративного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

«Надра Геоцентр» вимагає визнати протиправною бездіяльність фіскальної служби про невизнання факту надміру сплачених податкових зобов'язань і хоче, щоб суд зобов'язав ДФС визнати переплату.

Ідеться про податкові зобов'язання з плати за користування надрами за договором про спільну діяльність від 19 листопада 2007 року з видобутку природного газу з покладів, які повністю або частково залягають на глибині до 5000 метрів – розміром 152,16 млн грн, а також видобутку конденсату з покладів, які повністю або частково залягають на глибині до 5000 метрів – у розмірі 1,54 млн грн.

30 липня суд провів підготовче засідання, під час якого представник ДФС позов заперечила, зазначивши, що «Надра Геоцентр» не надав жодних доказів, що підтверджують факт перерахування податкових зобов'язань.

Перше засідання з розгляду справи по суті відбудеться 20 серпня. Справу розглядає суддя Володимир Донець.

Нагадаємо, НАБУ завершило розслідування щодо нардепа Онищенка.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: