ЄС відреагував на затримання журналістів у Білорусі

Читать на русском
Верховний представник ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Федеріка Могеріні закликала Мінськ звільнити затриманих журналістів.

Верховний представник ЄС із питань зовнішньої політики і політики безпеки Федеріка Могеріні закликала Мінськ звільнити затриманих журналістів.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться в листі прес-служби Могеріні, який отримала білоруська редакція «Радіо Свобода».

У МЗС Білорусі прокоментували арешт журналістівМіністерство закордонних справ Білорусі заявляє, що затримання журналістів не є політичною справою.

«Ми отримали повідомлення про обшуки та арешти журналістів у низці незалежних ЗМІ в Білорусі … Такі дії суперечать заявленій Білоруссю політиці демократизації та її міжнародним зобов'язанням. Повага основних прав і свобод, включаючи свободу вираження та свободу ЗМІ, має бути збережена. Ми долучаємося до закликів звільнити затриманих», – йдеться в заяві.

У Брюсселі додали, що Євросоюз хоче бачити Білорусь стабільною та демократичною, тому продовжить підтримувати вільні ЗМІ.

7 серпня в офісах найбільшого в Білорусі новинного порталу TUT.BY та інформаційного агентства БелаПАН пройшли обшуки. В результаті правоохоронці порушили кримінальну справу за «несанкціонований доступ до інформації державного агентства БелТА».

За даними «Радіо Свобода», правоохоронці затримали сімох журналістів, серед них головний редактор TUT.BY Марина Золотова, а також редактори видання Галина Уласик і Тетяна Коровенкова.

8 серпня білоруські силовики прийшли з обшуком до кореспондента російської редакції Deutsche Welle Павлюка Биковського.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: