В Угорщині відповіли на обурення МЗС України

Читать на русском
У зовнішньополітичному відомстві Угорщини заявили, що в ситуації, яка склалася, винна лише Україна.

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан говорив про реальний стан речей, коли засумнівався в реалістичності прагнень України стати членом ЄС і НАТО.

Як інформує «Слово і Діло», Угорщина не має до цього ніякого відношення, заявив прес-секретар МЗС Угорщини Тамаш Менцер, повідомляється в четвер, 2 серпня, на сайті уряду.

Угорщина скоротила мовні вимоги до УкраїниМЗС Угорщини більше не вимагає від України безумовної відмови від нині чинної мовної норми закону про освіту.

Менцер зазначив, що, незважаючи на «відверту атаку на угорську громаду», Угорщина продовжує дотримуватися «справедливого» підходу до України, і ось недавно вона пожертвувала кілька тонн хлору для Закарпатської області для забезпечення безперебійних поставок питної води.

«Ми очікуємо, що Україна поверне національним меншинам права, яких вона їх позбавила, і покладе край їх безправному статусу», - зазначив міністр.

Він звинуватив Україну в конфлікті двох країн.

«Не Угорщина вжила недружні заходи проти України, а навпаки. Не в Угорщині, а в Україні прийняли закон про освіту, який перешкоджає утворенню національних меншин рідною мовою. В Україні вже існуючі, отримані права меншин перебувають під загрозою. Це означає, що Україна йде проти своїх міжнародних зобов'язань, а також Угоди про асоціацію Україна - ЄС та програми підготовки України до вступу в НАТО», - йдеться в повідомленні на сайті угорського уряду.

Нагадаємо, прем'єр Угорщини Віктор Орбан заявив, що не вірить у реалістичність прагнень українців приєднатися до ЄС або НАТО. За його словами, на шляху України завжди стоятиме бажання Росії відновити старий порядок.

Своєю чергою, МЗС України обурили слова Орбана. У Міністрестві заявили, що заяви Орбана відображають підходи країни-агресора.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: