Ситник скерував заперечення на висновок КДКП за скаргою на Холодницького

Читать на русском
Директор Антикорупційного бюро заперечує проти висновку члена КДКП про достатність догани головному антикорупційному прокурору.
Артем Ситникфото: УП

Директор НАБУ Артем Ситник скерував до Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів заперечення на висновок її члена, яким рекомендується обмежитися доганою в результаті розгляду скарги на керівника САП Назара Холодницького.

Про це журналісту «Слова і Діла» розповіли в прес-службі Бюро.

«Оскільки у висновку члена КДКП констатоване неодноразове вчинення Назаром Холодницьким саме грубих порушень, є всі передбачені законом підстави для ухвалення Комісією рішення про неможливість його перебування на посаді прокурора, що тягне за собою припинення його повноважень як прокурора та, як наслідок, припинення повноважень на адміністративній посаді: заступника генерального прокурора-керівника САП», – ідеться в листі.

Внаслідок розгляду скарг директора НАБУ та генпрокурора член КДКП у своєму висновку підтвердив грубі порушення керівником САП правил прокурорської етики, розголошення відомостей, які стали йому відомі під час виконання службових повноважень, вчинення дій, що порочать звання прокурора, незаконне втручання в службову діяльність іншого прокурора тощо. Водночас член КДКП говорить, що рішення про звільнення Холодницького з обійманої адміністративної посади має ухвалюватися за рекомендацією Ради прокурорів України та за наявності визначених законом «Про прокуратуру» підстав, які, згідно з висновком КДКП, нібито відсутні.

«Разом із тим цим же законом передбачено, що Комісія може ухвалювати рішення про неможливість подальшого перебування особи на посаді прокурора й припинення її повноважень. Зокрема, якщо вчинений ним дисциплінарний проступок має характер грубого порушення. А це щодо дій Назара Холодницького підтверджено висновком КДКП. Також, відповідно до закону, в разі, якщо прокурор обіймає адміністративну посаду, його повноваження на ній припиняються в разі звільнення з посади прокурора або припинення повноважень на посаді прокурора», – вважає Ситник.

Також у НАБУ переконані, що підтверджені висновком КДКП неодноразові грубі порушення керівника САП є законними підставами для його звільнення відповідно до ч. 3 ст. 51, ч. 2 ст. 41 закону «Про прокуратуру».

«Національне бюро вважає, що в цій ситуації КДКП може й має ініціювати перед Радою прокурорів України розгляд питання про внесення рекомендації щодо звільнення керівника САП», – резюмували у відомстві.

Нагадаємо, КДКП підготувала висновок у справі Холодницького.

Раніше генпрокурор попросив зняти Холодницького з посади голови САП і його заступника.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: