Рада ухвалила нові штрафи за порушення правил ввезення авто

Читать на русском
Верховна Рада підтримала за основу законопроект, який передбачає підвищення відповідальності за порушення правил ввезення автомобіля в Україну.

Верховна Рада підтримала за основу законопроект №8488, який передбачає підвищення відповідальності за порушення правил ввезення автомобіля в Україну.

Про це повідомляє «Слово і Діло» в п'ятницю, 13 липня.

Дешеві авто для українців: що показала ситуація з «євробляхами»У центрі Києва другий день триває мітинг власників авто на єврономерах. Про проблему євроблях міркували експерти.

Документ встановлює єдиний термін застосування санкцій при порушенні митних правил – півроку з дня виявлення порушення.

За керування автомобілем, який в Україну ввезла інша людина для підприємницької діяльності, передбачений штраф 8500 грн, а вдруге протягом року – 17 тис. грн із позбавленням права керування авто на один рік із оплачуваним вилученням авто чи без нього.

За перевищення строків ввезення для підприємницької діяльності на 10-20 днів пропонується встановити штраф 17 тис. грн, на період 20-30 діб – 85 тис. грн, понад 30 діб – 170 тис. грн або конфіскація за рішенням суду.

Також прописали нові санкції за порушення термінів транзиту. За «прострочення» на 10-20 днів передбачений штраф 8500 грн, від 20 до 30 діб – 85 тис. грн, більш ніж за 30 діб, а також за розкомплектування авто – 170 тис. грн або конфіскація за рішенням суду. Відзначимо, зараз штраф становить 8500 грн при перевищенні терміну більш ніж на 10 діб.

Раніше в Раді розповіли про ризики нових поправок щодо Антикорупційного суду.

Також нагадаємо, нардепи хочуть запровадити нову модель оподаткування легкових автомобілів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: