НАЗК скерувало до суду чергові протоколи щодо несвоєчасного подання е-декларацій

Читать на русском
Національне агентство з питань запобігання корупції скерувало до суду ще 4 протоколи про адміністративні правопорушення щодо несвоєчасного подання декларацій осіб.

Національне агентство з питань запобігання корупції направило до суду ще 4 протоколи про адміністративні правопорушення щодо несвоєчасного подання декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Рішення про це ухвалені на засіданні Національного агентства, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на офіційний сайт НАЗК.

Як вони працюють над своїми деклараціями. Нардеп АгафоноваСлово і Діло дивилось, як змінювалися дані в декларації народного депутата Наталії Агафонової.

Протоколи складено стосовно депутата Обухівської районної ради Дениса Василя Ярославовича, головного оперуповноваженого-інспектора відділу оперативно-фінансового моніторингу управління запобігання корупції та оперативно-фінансового моніторингу Національної поліції Герасименка В’ячеслава Петровича та головного державного інспектора відділу інформаційно-аналітичного забезпечення митних інновацій ДФС Ткачука Євгена Анатолійовича.

Так, Василь Денис подав щорічну декларацію за 2016 рік лише в березні цього року, після отримання від Національного агентства повідомлення про встановлення факту неподання ним відповідної декларації.

Євген Ткачук з порушенням визначених ЗУ «Про запобігання корупції» термінів подав декларацію після звільнення за 2016 рік, а В’ячеслав Герасименко несвоєчасно подав 2 декларації – перед звільненням та після звільнення за 2017 рік. Таке правопорушення тягне за собою відповідальність, передбачену статтею 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення, у вигляді накладення штрафу від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Раніше НАЗК внесло припис міністру соціальної політики.

Також відзначимо, суд оштрафував депутата Київради за брехню в декларації.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: