ГПУ завершила спецрозслідування щодо 6 екс-податківців

Читать на русском
Генпрокуратурою завершене спеціальне досудове розслідування щодо 6 колишніх службових осіб податкових органів.

Генпрокуратурою завершене спеціальне досудове розслідування щодо 6 колишніх службових осіб податкових органів щодо розтрати 3,1 мільярда гривень.

Як пише «Слово і Діло», про це інформує відділ зв’язків із громадськістю та ЗМІ ГПУ.

Головною військовою прокуратурою Генеральної прокуратури України завершене спеціальне досудове розслідування (заочне розслідування відповідно до вимог глави 24-1 КПК України) кримінального провадження за підозрою 6 колишніх службових осіб податкових органів у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 255; ч. 4 ст. 28, ч. 5 ст. 191; ч. 4 ст. 28, ч. 1 ст. 366 КК України (участь у скоєнні злочинною організацією особливо тяжкого злочину проти державної власності, що заподіяло тяжкі наслідки у вигляді матеріальної шкоди державі в особливо великих розмірах, та злочину невеликої тяжкості у сфері службової діяльності).

«Розслідуванням встановлено, що підозрювані в період 2012 –2013 років, перебуваючи у складі очолюваної В. Януковичем злочинної організації, до складу якої входив у тому числі колишній міністр доходів і зборів України, обіймаючи керівні посади в органах податкової служби, діючи з корисливих мотивів, шляхом реалізації розробленого злочинного плану та злочинної схеми заволоділи коштами державного бюджету України на загальну суму 3,1 мільярда гривень, тобто в особливо великому розмірі, шляхом незаконного відшкодування з державного бюджету України ПДВ на рахунки 3 фіктивних підприємств. Після отримання останнього дозволу суду на здійснення спеціального досудового розслідування 17.05.2018 органом досудового розслідування, відповідно до вимог КПК України, з урахуванням особливостей, передбачених статті 297-5 КПК України, проведене та завершене досудове розслідування. Наразі стороні захисту повідомлено про завершення досудового розслідування, виконуються вимоги статті 290 КПК України, й після цього обвинувальний акт щодо вказаних підозрюваних буде переданий до суду», – кінець цитати.

Порошенко розповів про долю «грошей Януковича»Частина конфіскованих коштів Януковича витрачається на будівництво доріг, реформи освіти, медицини та будівництво житла для контрактників в армії.

Нагадаємо, загалом у схемі незаконного відшкодування з державного бюджету України податку на додану вартість було 16 підозрюваних із числа службових осіб податкових органів.

Наразі щодо 3 осіб винесені обвинувальні вироки суду, щодо 6 обвинувачених обвинувальні акти перебувають на розгляді в суді, щодо 7 підозрюваних, у тому числі колишнього міністра доходів і зборів України, досудове розслідування завершене й виконуються вимоги ст. 290 КПК України.

Раніше Матіос розповів про схему розкрадання Клименком та суму збитків.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: