Гройсман просить Раду звільнити Данилюка: реакція соцмереж

Читать на русском

Конфлікт Гройсмана та Данилюка триває. Прем'єр просить Верховну Раду звільнити міністра фінансів.
Слово і Діло

Конфлікт прем'єр-міністра Володимира Гройсмана та міністра фінансів Олександра Данилюка досяг вищої точки. Сьогодні прем'єр заявив, що підписав подання до Верховної Ради на звільнення Данилюка.

«Після спровокованого ним конфлікту на засіданні уряду він дозволив собі дії, які, на мою думку, несумісні з подальшим перебуванням на посаді члена Кабінету міністрів», – сказав прем'єр.

Данилюк, своєю чергою, розповів, що протягом року на нього чинився великий тиск. Від міністра вимагали підтримки програми «Субвенції на соціально-економічний розвиток регіонів». «У перекладі на людську мову – це роздача грошей на проекти депутатів-мажоритарників. Це політична корупція, в народі – «гречка», – заявив він.

«Слово і Діло» з'ясовувало, що про сьогоднішній крок Гройсмана думають у соціальних мережах.

«Звільнити, може, й звільнять. Але голосів за нового міністра немає. Неважливо, яка кандидатура. НФ не підтримує людину БПП, БПП не підтримує людину НФ. Отже, поставлять чергового в. о. рішенням Кабміну. Дядя Вова знову перетягує на себе ковдру. До виборів президента залишилося 9,5 місяців», – написав Олександр Равчев.

«Прощавайте кредити, прощавайте транші! Данилюк – це не міністр фінансів, а представник МВФ в уряді, немає цього товариша – немає й грошей», – вважає політичний експерт Кирило Молчанов.

«Подання до Верховної Ради на звільнення Олександра Данилюка та активні дії Гройсмана останнім часом говорять про те, що він почав грати самостійну партію на політичній арені України. Але сам Гройсман не зможе залишитися на високій посаді без потужних покровителів. У нього немає ані команди, ані стратегії. Так чиї ж вуха стирчать за його спиною? Політичний труп Яценюк відпадає, хоча переговори велися активні. Порошенко також не варіант. Не піде він на контакт і з «Опоблоком». Залишаються або «Батьківщина», або самостійна участь у виборах, для чого залишили мажоритарку зі змішаною системою», – написав журналіст Юрій Лукшиц.

«Ніщо так красномовно не свідчить про справжній реформаторський рівень уряду, як роль у ньому міністра фінансів. У нас він на приставному стільчику й дико дратує видатних державних діячів билинного масштабу, які через цей стільчик, чортихаючись, перечіпляються», – написав політичний оглядач Леонід Швець.

«Міністр фінансів Олександр Данилюк намагається піти з корабля, що тоне. А ось чи зможе – це ще питання. Відставку має проголосувати Верховна Рада, а там зараз не дуже помічений кворум. Точніше, офіційно він є, а ось за фактом уже багато депутатів роз'їхались у відпустки», – написав Микола Спиридонов.

«Гройсман дивний хлопець. Більшості виборців абсолютно пофіг, у чому там проблема з міністром фінансів. І сьогоднішнє подання прем'єра на відставку Данилюка люди розцінять як бодання у верхах», – вважає Дмитро Литвин.

Нагадаємо, міністр фінансів Олександр Данилюк написав листа G7 із наміром «уникнути двозначності й маніпуляцій» у його конфлікті з прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: