МЗС України звільнило консула в Гамбурзі

Читать на русском
У МЗС зазначили, що дії Василя Марущинця несумісні з дипломатичною діяльністю і принципами державної служби.

Міністерство закордонних справ звільнило консула України в Гамбурзі Василя Марущинця через порушення правил етичної поведінки.

Як пише «Слово і Діло», про це в четвер, 31 травня, повідомляє прес-служба МЗС.

Консула України в Гамбурзі звинуватили в антисемітизмі: реакція соцмережУкраїнський консул Василь Марущинець публікував в соцмережах пости антисемітського характеру. в МЗС почали перевірку.

Так, за результатами дисциплінарного провадження комісія дійшла висновку, що дії Марущинця розцінюються як порушення присяги державного службовця і правил етичної поведінки державних службовців, дії, які шкодять авторитету державної служби.

Комісія вважає, що дії Марущинця несумісні з дипломатичною діяльністю і принципами державної служби, і пропонує звільнити його з посади.

Наказ про звільнення Марущинця з посади і дипломатичної служби був виданий 30 травня.

Копія дисциплінарної справи і результатів службового розслідування, резонансні дії якого можуть містити ознаки кримінального злочину (розпалювання міжнаціональної ворожнечі), буде передана для подальшої правової оцінки в правоохоронні органи.

Нагадаємо, раніше з'явилася інформація, що співробітник Генконсульства України в Гамбурзі Василь Марущинець нібито розміщує на своїй сторінці у Facebook антисемітські висловлювання. Глава МЗС Павло Клімкін на це заявив, що МЗС перевірить згадувану інформацію.

Незабаром Марущинець був відсторонений від роботи.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: