Омелян назвав терміни запуску оновленого аеропорту «Одеса»

Читать на русском
Кабмін планує повністю завершити реконструкцію міжнародного аеропорту Одеса до наступного року.

Реконструкцію міжнародного аеропорту «Одеса» планують повністю завершити до 2019 року.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив міністр інфраструктури України Володимир Омелян у четвер, 3 травня, під час робочої поїздки до Одеської області.

За його словами, на будівництво нової злітно-посадкової смуги вже виділено 500 млн грн, а Міністерство інфраструктури ініціювало виділення ще 1,17 млрд грн на завершення робіт. Якщо ця ініціатива буде схвалена на засіданні Кабміну, наступну частину грошей виділять уже в червні-липні.

Нова смуга дозволить приймати більш важкі повітряні судна, включаючи Boeing-767. Очікується, що пасажиропотік в одеському аеропорту після реконструкції подвоїться.

Пасажирів обслуговуватимуть у новому термінальному комплексі, спроектованому іспанською компанією Ineco. Пропускна здатність терміналу становитиме 1000 пасажирів на годину; в ньому буде 28 стійок реєстрації, 12 виходів на посадку та 4 аеромости.

Зараз міжнародний аеропорт «Одеса» обслуговує 1,5 млн пасажирів на рік, за останні 7 років цей показник зріс на 83%.

Аеропорт у Запоріжжі закривають на ремонтМіжнародний аеропорт Запоріжжя призупиняє обслуговування авіарейсів через ремонт злітно-посадкової смуги з 24 травня.

За період своєї діяльності ТОВ «Міжнародний аеропорт «Одеса» станом на початок 2018 року нарахувало та сплатило на користь Одеської міськради дивіденди в сумі 25,399 млн грн. До бюджетів різних рівнів сплачено 177,252 млн грн податкових відрахувань.

Рейси з Одеси здійснюються за такими напрямами: Анкара, Батумі, Вільнюс, Дубай, Таллінн, Прага, Рига, Салонікі, Софія, Тіват, Анталія, Варшава, Відень, Київ, Стамбул, Тель-Авів, Шарм-Ель-Шейх.

Нагадаємо, керівництво Міжнародного аеропорту «Одеса» розраховує перевести всі рейси в новий термінал влітку 2018 року.

Новий термінал Міжнародного аеропорту «Одеса» після піврічної затримки нарешті був відкритий і прийняв перших пасажирів у квітні 2017 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: