Більше, ніж у Путіна: президенти яких країн отримували напрочуд великий відсоток голосів виборців

Читать на русском

Після цілком прогнозованої перемоги Володимира Путіна на президентських виборах у Російській Федерації, на яких він отримав 76% голосів виборців, ми вирішили подивитися, правителі яких країн прийшли до влади так само тріумфально. Путін опинився в компанії 12 друзів Росії, які набрали понад 70% голосів виборців. З огляду на таку одностайність серед виборців, ми також відстежили, наскільки щасливі люди в країнах, де володарюють улюбленці народу. Рейтинг щастя ми взяли за 2017 рік за даними ООН (загалом 155 країн).

Безперечним лідером серед найбажаніших президентів усіх часів і народів можна назвати лідера Екваторіальної Гвінеї Теодоро Обіанга Нгема, який уже 38 років і 7 місяців перебуває при владі. На останніх виборах у 2016 році він, даруйте на слові, набрав 97% голосів виборців при явці 93%. Таке Путіну навіть не снилося. Варто також відзначити, що спочатку до влади Нгема прийшов у 1979 році в результаті військового перевороту. В рейтингу щастя Екваторіальна Гвінея перебуває на 149-му місці зі 155 можливих.

Другий у рейтингу найбільш підтримуваних народом володарів – лідер Камеруну Поль Бія, який мудро править країною останні 35 років. У 1982 році він прийшов до влади після відставки попереднього президента, однак вирішив особливо не морочитися з виборами. Востаннє в Камеруні переобирали Поля Бія в 2011 році. Він виявився скромнішим за Нгема й набрав лише 78% голосів виборців при явці 66%.

В Єгипті проходять президентські вибориУ понеділок, 26 березня, в Єгипті відбудуться вибори президента,які триватимуть до середи, 28 березня.

Замикає трійку лідерів президент Казахстану Нурсулстан Назарбаєв, який у 2015 році отримав підтримку 98% виборців при явці в 95%. У Казахастані регулярно обирали Назарбаєва з 1995 року, коли шляхом референдуму народ вирішив, щоб він правив до 2000 року. А потім Назарбаєва вже обирали, як і належить – шляхом демократичних виборів. У рейтингу щастя казахи перебувають на 60-му місці, а сама країна вважається економічно досить сильною й стрімко розвивається.

Останній диктатор Європи Олександр Лукашенко переобирається білорусами 23 роки поспіль, втім, як і президент Таджикистану Емомалі Рахмон. Як у братів-близнюків, електоральна підтримка цих президентів склала по 84% при явці 87%.

Давній друг і соратник Путіна Башар Асад президентствує в Сирії майже 18 років. На останніх виборах його підтримали 89% виборців при явці в 73%. У рейтингу щастя Сирія, де зараз іде війна, перебуває на 152-му місці.

Новий термін Путіна: в Кремлі розповіли про подальші планиПрес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков розповів про подальші амбітні завдання для Росії, після перемоги Путіни на виборах.

Старий-новий президент Росії опинився в компанії багаторічних господарів колишніх радянських республік – Азербайджану, Туркменістану та Узбекистану, в яких рівень підтримки виборців далеко зашкалює за 80%.

В Єгипті якраз цими днями проходять вибори президента, які почалися в понеділок, 26 березня, й триватимуть до середи, 28 березня. Це треті президентські вибори після революції 2011 року, в результаті якої Хосні Мубарак, що правив країною з 1981 року, позбувся влади. Для перемоги в першому турі виборів кандидату необхідно набрати 51% голосів.

На попередніх виборах в Єгипті в 2014 році переміг Ас-Сісі, який набрав майже 97% голосів, а його єдиний суперник-лідер лівоцентристів Хамдін Саббаха – близько 2,9% голосів. Явка виборців склала 47%. У рейтингу щастя Єгипет перебуває на 104-му місці.

Детальніше – на інфографіці.

Новий термін Путіна: в Кремлі розповіли про подальші плани.

Також «Слово і Діло» повідомляло, що в Єгипті проходять вибори президента.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: