Новий пленарний тиждень: з'ясувалось, які питання розгляне Рада

Читать на русском
Верховна Рада розгляне питання підприємництва та законопроект про дипслужбу в другому читанні протягом пленарного тижня.

Верховна Рада розгляне питання підприємництва та законопроект про дипслужбу в другому читанні протягом пленарного тижня.

Про це свідчить план роботи ВР на 20-23 березня, оприлюднений на сайті парламенту, пише «Слово і Діло».

Рада призначила голову НБУ, Рахункової палати та омбудсмена: що пишуть у соцмережахНа засіданні Ради 15 березня нарешті були розглянуті кадрові питання. Нардепи змінили голову Національного банку, омбудсмена й призначили главу Рахункової палати.

У вівторок, 20 березня, депутати вчергове спробують затвердити порядок денний восьмої сесії ВРУ. Далі – блок питань бюджетної політик, промислової політики та підприємництва.

У другому читанні мають намір розглянути позначений як невідкладний законопроект про дипломатичну службу. Також у другому читанні – законопроекти щодо використання земель оборони та про встановлення відповідальності за злочини проти військовослужбовців. Після цього в плані роботи призначення позачергових місцевих виборів.

Пленарна середа, 21 березня, почнеться з ратифікацій. Народні обранці мають намір розглянути законопроект про долучення України до Конвенції про захист дітей і співробітництва з питань міждержавного усиновлення, а також внести зміни до законодавства в зв'язку з цим. Ратифікація угод із Польщею про співпрацю у сфері оборони та з Румунією про співробітництво у сфері військових перевезень також на порядку денному. Крім того, мають намір розглянути кілька законопроектів про соцзахист внутрішніх переселенців.

О 15:00 розпочнуться парламентські слухання на тему «Національна інноваційна система: стан та законодавче забезпечення розвитку». У другій половині дня депутати працюватимуть у комітетах, фракціях і групах.

На пленарний четвер, 22 березня, заплановані питання будівництва та містобудування. В повторному другому читанні планують розглянути законопроект про продовження терміну прийняття в експлуатацію об'єктів будівництва, споруджених без дозволу на виконання будівельних робіт.

У першому читанні розглянуть проект закону про заборону на повернення стягнення та накладання арешту на гроші суб'єктів господарювання у сферах тепло-, водопостачання та водовідведення, отриманих від міжнародних фінансових організацій на реалізацію інвестиційних проектів в Україні.

Кілька ратифікацій запланували на 22 березня. Зокрема, законопроект про ратифікацію угоди між Україною та Міжнародним банком реконструкції і розвитку в повторному першому читанні. Також у плані роботи питання екологічної політики; законопроект про установу бізнес-омбудсмена в другому читанні. Вчергове в порядку денному на тиждень законопроекти про ідентифікацію поліцейських і нацгвардійців.

У п'ятницю, 23 березня, відбудеться традиційна година запитань до уряду.

Раніше стало відомо, що президент Петро Порошенко вніс до Ради законопроект про валюту.

Відзначимо також, що минулого пленарного тижня Рада провалила скасування «поправок Лозового» до КПК.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: