У СБУ не знають, хто побив екс-нардепа Шепелєва

Читать на русском
В СБУ триває розслідування щодо встановлення осіб та обставин отримання колишнім народним депутатом Олександром Шепелєвим тілесних ушкоджень.

** у СБУ триває розслідування щодо встановлення осіб та обставин отримання колишнім народним депутатом Олександром Шепелєвим тілесних ушкоджень, ознаки яких були помітні на судовому засіданні з обрання йому запобіжного заходу.**

Як інформує «Слово і Діло», про це повідомило поінформоване джерело у правоохоронних органах, пише УНН.

Шепелєв погодився співпрацювати зі слідством РФ і дав свідчення проти українських політиківОлександр Шепелєв погодився співпрацювати зі слідством у Росії і дав свідчення про низку українських політичних діячів в обмін на своє звільнення зі слідчого ізолятора.

«Слідчі дії тривають, призначена судово-медична експертиза», – сказав співрозмовник агентства.

Зазначимо, за заявою Шепелєва військова прокуратура сьогодні порушила кримінальне провадження за ст. 147 (захоплення заручників) Кримінального кодексу України, розслідування якого доручили СБУ.

Нагадаємо, Служба безпеки України затримала колишнього народного депутата Олександра Шепелєва за підозрою в скоєнні замаху на вбивство та скоєнні ще низці злочинів, серед яких і розкрадання коштів.

У Шепелєва співробітники СБУ знайшли посвідчення так званого «Міністерства державної безпеки ДНР», яке було видане на інше ім'я – Микола Борух.

Матіос: як Шепелєв перетнув кордон УкраїниПравоохоронці відкрили кримінальне провадження щодо незаконного ввезення до України колишнього нардепа від БЮТ та Партії регіонів Олександра Шепелєва.

Відомо, що сторона обвинувачення клопотатиме про тримання під вартою на 60 діб без права на заставу для екс-нардепа Олександра Шепелєва, якого обвинувачують у заволодінні державними коштами.

Суд з обрання Шепелєву запобіжного заходу продовжиться 22 лютого.

Нагадаємо, екс-депутат Олександр Шепелєв у ніч на 6 липня 2014 року втік разом із конвоїром із лікарні швидкої допомоги, де перебував на лікуванні після екстрадиції та утримувався під вартою. Справа проти екс-нардепа була порушена в 2012 році.

Шепелєва звинувачували в причетності до розкрадання коштів Родовід Банку на суму більш ніж 220 млн грн, а також в участі спільно з бізнесменом Павлом Борульком в організації розкрадання держкоштів рефінансування Нацбанку на суму 315 300 000 грн у березні-травні 2009 року. Крім того, його підозрюють в участі в скоєнні замаху на вбивство.

27 квітня 2017 року повідомлялося, що в Москві затримали екс-нардепа Шепелєва.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: