Як Україні відповісти на спроби поляків воювати з «бандерівщиною»?

Читать на русском
Богдан Яременко

Поляки нібито хочуть роз'яснити положення свого закону віце-прем'єру Павлу Розенку. Хоча емоційна реакція й недоречна, але позиція України має бути однозначною.

Таку думку на своїй сторінці в Facebook висловив дипломат Богдан Яременко, передає «Слово і Діло».

«Мабуть, не найкращий варіант емоційної реакції на чергову законодавчу спробу поляків воювати з «бандерівщиною», але цей закон робить абсолютно неможливим обговорення з поляками питань історичної пам'яті на офіційному рівні», – констатував дипломат.

Тим більше на території Польщі, додав він.

«Нам варто на державному рівні схвалити простий підхід: Україна не бачить предмету для розмови й вважає, що закон має бути скасований. Скасування закону розкриє можливість для діалогу на офіційному рівні з усього спектру питань історичної пам'яті», – наголосив експерт.

Сенат Польщі ухвалив закон про «бандеризм»: реакція соцмережУ Польщі ухвалили закон про заборону бандерівської ідеології. Що про це думають у соціальних мережах – у матеріалі Слова і Діла.

На його думку, якщо нам доведеться повторювати це 20 років, це абсолютно не має значення. Зате поляки матимуть нагоду добре вивчити нашу позицію, підкреслив дипломат.

«А Павло Розенко за бажання може поцікавитися в польських колег, чи напишуть вони на нього заяву до поліції, якщо їм видаватиметься, що він є носієм «бандерівської ідеології»?», – уточнив він.

«Є про що говорити, крім польських «сентиментів» до українських націоналістів. На цьому й варто зосередитися», – резюмував Богдан Яременко.

У США висловили розчарування ухваленням закону. У ВР назвали ухвалення закону антиукраїнським кроком і наругою над історичною правдою.

Якою була реакція соцмереж на закон про «бандеризм» – у нашому матеріалі за посиланням.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: