Мер Одеси роздає обіцянки, навіть коли не з'являється на роботі понад місяць

Читать на русском
Геннадій Труханов з 26 грудня перебуває у відпустці й не ходить на роботу. Слово і Діло перевірило, можливо, чиновник уже виконав усі свої обіцянки, що дав одеситам.
РБК-Украина

Міський голова Одеси Геннадій Труханов знову не з'явився на роботу, хоча його відпустка завершилася ще 4 лютого. Мер відсутній на робочому місці вже понад місяць. За інформацією ЗМІ, апаратне засідання сьогодні провів тимчасовий виконувач обов'язків одеського міського голови Анатолій Орловський.

Сам Орловський заявляє, що Труханов зараз перебуває в Києві. У відпустку Труханов пішов 26 грудня 2017 року й відтоді кілька разів продовжував відпочинок. Оскільки мер може дозволити собі так довго не виходити на роботу, «Слово і Діло» вирішило перевірити, можливо, Труханов уже виконав усі свої обіцянки.

Цікаво, що останню свою обіцянку Труханов дав 20 січня, коли його не було на роботі.

«Як підкреслив Одеський міський голова Геннадій Труханов, міська влада візьме на себе витрати з поховання поліцейського, який загинув, його родині буде надана матеріальна допомога. Також міська влада надасть допомогу постраждалим під час перестрілки працівникам поліції та «Муніципальної охорони». Нагадаємо, що 19 січня 2018 року під час перестрілки постраждали працівники поліції та працівник комунальної організації «Муніципальна варта», – повідомляється на офіційному сайті міста Одеси.

Геннадій ТрухановМіський голова Одеси

Загалом Труханов дав 132 обіцянки, з яких 57 виконав і 31 провалив. Ще 44 обіцянки перебувають у процесі виконання. Причому основну частину своїх зобов'язань нинішній мер активно роздавав перед виборами в листопаді 2015 року. Останнім часом він якщо й виявляв активність, то, як правило, в зв'язку з резонансними подіями в місті, які потребують невідкладної реакції.

Так, у вересні минулого року Труханов запевнив, що сім'ї постраждалих у пожежі в дитячому таборі «Вікторія» отримають матеріальну допомогу. Зокрема, сім'ї, чиї діти загинули під час пожежі, отримають по 200 тисяч гривень матеріальної допомоги, крім цього, їм повністю компенсують витрати, пов'язані з похованням. Також він запевнив, що всі документи щодо реконструкції табору «Вікторія» будуть оприлюднені на сайті міської ради. Всі ці обіцянки були виконані вчасно. В процесі перебуває обіцянка про те, що винні в пожежі будуть покарані.

Основні запевнення чиновника були дані ще рік тому й більшість із них – довгострокові. Так, перед виборами Труханов пообіцяв розробити новий Генплан Одеси, який передбачає розширення меж міста.

Геннадій ТрухановМіський голова Одеси
Труханов пообіцяв розробити новий Генплан містаСказано 15 жовтня 2015 р.Статус обіцянки: Архів

Однак не всі одесити знають, що зміни до Генплану міста можна вносити раз на 5 років. Оскільки останній Генеральний план Одеси затвердили в 2015 році, такі зміни до нього можна буде внести не раніше ніж у березні 2020 року. А ось обіцяти виборцям розширити межі міста, схоже, можна.

У липні 2015 року Труханов пообіцяв завершити будівництво довгобуду – житлового комплексу «Новий Маяк» – до листопада 2016 року. До цього терміну була завершена «коробка» житлового будинку, повністю виконана кладка зовнішніх стін, фасад утеплений на 90%. В експлуатацію довгобуд «Новий маяк» здали лише 10 серпня 2017 року.

Також досі Труханов не виконав обіцянку розповісти одеситам, хто приватизував більшу частину культового пляжу Ланжерон. Про це він сказав ще 20 травня 2015 року під час інспектування пляжів.

«Я сьогодні дам протокольне доручення департаменту інформації. Я думаю, одеситам варто дізнатися, хто приватизував, напевно, більшу частину Ланжерону. Тому що окремі політики, по-моєму, настільки знахабніли, що не відчувають жодної провини перед одеситами. І їхні опричники ще ходять містом, віддаючи в оренду певну приватизовану комунальну власність. Розберемося. І все виставимо на суд одеситів», – заявив Труханов місцевому телебаченню.

Очевидно, оцінять одесити й те, як будуть виконані обіцянки мера щодо благоустрою міста. Так, Труханов має намір відкрити в місті павільйони для соціальної торгівлі, у вересні 2018 року – відкрити Грецький парк, а також збудувати в Одесі сучасний Концертно-виставковий центр.

Раніше «Слово і Діло» повідомляло, що в жовтні НАБУ двічі проводило обшуки в Одеській міській раді й, зокрема, в кабінеті Труханова, а також за місцем його проживання. Слідчі дії проводилися в рамках розслідування двох кримінальних проваджень щодо завищення цін на ремонт одеських автошляхів та афери з майном комунального аеропорту. Сам Труханов тоді пояснив, що детективи НАБУ обшукували не його квартиру, а колишньої дружини.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: