У Великій Британії вилучили з продажу каву із зображенням рабів на банці

Читать на русском
У Великобританії велика мережа супермаркетів Waitrose вилучила з продажу банки кави італійської марки Saquella після скарг відвідувачів на расистські зображення.

У Великобританії велика мережа супермаркетів Waitrose вилучила з продажу банки кави італійської марки Saquella після скарг відвідувачів на расистські зображення.

Про це повідомляє видання The Daily Mirror, пише «Слово і Діло».

Супермаркет, який має понад 350 магазинів у Великобританії, ухвалив заходи після кампанії відвідувачів, які помітили «образливі» банки кави з зображенням рабів.

Патрік Гейл і Аннетт Сондерс зв'язалися з керівництвом мережі супермаркетів після того, як «виявили рабів».

«Я помітив нові красиві банки кави. Але коли підійшов, то зрозумів, що це раби на плантації», - сказав Патрік.

Шокований покупець разом з подругою повідомив про це керівництву супермаркету і членам міської ради, після чого кава була вилучена з продажу.

«Ми шкодуємо, якщо зображення, яке демонструвалося на цьому продукті, могло б кого-небудь образити», - цитує видання заяву представників компанії. За їх словами, виробник кави пояснив їм, що картинка не є образою і зображує історію виробництва кави. Тим не менш, власники торгової мережі прийняли рішення вилучити продукт з продажу до тих пір, поки компанія не представить новий дизайн упаковки.

Як відомо, міжнародна компанія Lindab, яка має завод під Варшавою, зобов'язала працівників-українців носити одяг у кольорах національного прапора, за що зіткнулася зі звинуваченнями в дискримінації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: