Яценюк і дружина Авакова продали свої частки «Еспресо»

Читать на русском
Экс-глава Кабинета министров Украины, Арсений Яценюк и Инна Авакова, жена главы МВД Украины, отстранили свои доли в уставном капитале телеканала «Эспресо».

Екс-голова Кабінету міністрів України, Арсеній Яценюк та Інна Авакова, дружина голови МВС України, відсторонили свої частки в статутному капіталі телеканалу «Еспресо» на користь іноземної компанії Atmosphere Entertainment, кінцевим власником якої є громадянин України Іван Жеваго.

Про це йдеться в заяві телеканалу, оприлюдненій на сайті «Еспресо», пише «Слово і Діло».

Яценюк іде в президенти: головний сигнал Банковій та перспективи НФЕкс-прем'єр-міністр анонсував участь у виборах під час з'їзду своєї фракції. Оцінку ситуації дали експерти.

«Після підписання відповідних угод Яценюк і Авакова, які володіли 30% і 40% частками відповідно в статутному капіталі ТОВ «Аста Фінанс» (юридичної особи, що володіє 100% ТОВ «Голдберрі», яке здійснює мовлення під логотипом «Еспресо») усунули їх на користь іноземного підприємства Atmosphere Entertainment, INC, зареєстрованого в штаті Нью-Йорк (США)_», - йдеться в заяві.

«Зазначене іноземне підприємство придбало частину частки Лариси Княжицької в статутному капіталі ТОВ «Астра Фінанс» у розмірі 7,5%. У результаті реалізованих угод Княжицька залишається опосередкованим власником 22,5% телеканалу «Еспрессо», 77,5% опосередковано володіє іноземне підприємство Atmosphere Entertainment, INC, кінцевим бенефіціарним власником якої є громадянин України Іван Жеваго», - повідомили в «Еспрессо».

Інформацію про зміни в структурі власності буде подано відповідним уповноваженим органам в порядку, передбаченому законодавством.

Крім того на телеканалі додали, що «зазначені зміни не впливатимуть на редакційну політику».

«Вартість угоди з американською Компанія ATMOSPHERE ENTERTAINMENT, INC., Створеної в штаті Нью-Йорк, США - 1 млн 465 тис 281 доларів США», - написала прес-секретар Яценюка Ольга Лаппо в Facebook.

Повідомляється, що опціон на придбання 30-процентної частки в статутному капіталі ТОВ Аста Фінанс (юридичної особи, що володіє 100% ТОВ Голдберрі, яке здійснює мовлення під логотипом Еспрессо) був укладений ще в 2013 році, а в результаті прозорої та публічної продажу цієї частки власності Яценюк заплатить до державного бюджету близько 7 млн ​​грн податків.

Лаппо також повідомила, що Яценюк продав свою частку для «запобігання спекуляцій щодо політизації діяльності каналу».

Нагадаємо, 23 грудня Яценюка затримали в Швейцарії в аеропорту Женеви.

Раніше в Нацраді підрахували обсяги україномовного контенту на телеканалах.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: