Велика Британія закликала підтримати резолюцію ООН щодо Криму

Читать на русском
МЗС Великої Британії звернулося до міжнародного співтовариства із закликом підтримати резолюцію ООН про порушення Росією прав людини в окупованому нею Криму.

МЗС Великої Британії звернулося до міжнародного співтовариства із закликом підтримати резолюцію ООН про порушення Росією прав людини в окупованому нею Криму.

Відповідне повідомлення з'явилося в мікроблозі Twitter зовнішньополітичного відомства, пише «Слово і Діло».

ООН підрахувала кількість заарештованих кримських татарЗа період із 6 серпня до 15 листопада 2017 року 49 кримських татар були заарештовані за проведення мирних одиночних пікетів на території анексованого Росією Криму.

«Росія продовжує незаконну окупацію Криму та порушення прав людей на півострові. Ми закликаємо міжнародне співтовариство діяти й підтримати сьогоднішню резолюцію ООН», – заявляє МЗС.

Повідомлення доповнюється спеціальним віджетом, де йдеться про те, що в 2017 році окупаційна влада провела на півострові 18 політично мотивованих арештів і винесла 11 незаконних вироків.

Також наголошується, що минула резолюція щодо Криму, ухвалена в грудні 2016 року, закликала Росію негайно припинити переслідування кримських татар і звільнити всіх незаконно ув'язнених, включаючи тих, кого вивезли на територію РФ.

«Росія продовжує порушувати міжнародне право», – наголошується в одному із записів, які з'являються у віджеті.

Як відомо, 19 грудня Генеральна асамблея ООН голосуватиме за проект резолюції про стан дотримання прав людини в окупованому Росією Криму.

Документ був ініційований українською делегацією й закликає РФ припинити порушення прав людини в Криму й скасувати деякі російські закони на півострові.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: