Україна потрапила до топ-100 світового рейтингу продажів зброї

Читать на русском
Державне підприємство Укроборонпром опинилося на 77-му місці у рейтингу найбільших компаній, які виробляють озброєння.

Державне підприємство «Укроборонпром» опинилося на 77-му місці в рейтингу найбільших компаній, які виробляють озброєння.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це свідчать дані Стокгольмського інституту дослідження проблем світу (SIPRI).

Продажі «Укроборонпрому» за 2016 рік, згідно з даними дослідження, склали $1 млрд. Зазначимо, що в 2015 році Укроборонпром був на 84-му місці.

Також наголошується, що в 2016 році глобальний ринок озброєнь вперше за останні п'ять років збільшився. Світові продажі зброї зросли порівняно з 2015 роком на 1,9%, а з 2002-м – на 38%.

Як відомо, державне зовнішньоторговельне підприємство «Спецтехноекспорт», що належить до складу «Укроборнпрому», отримало контракт від державної європейської компанії на поставку комплектуючих до танків T-72 протягом 2017-2019 років.

Гройсман уже 8 місяців ігнорує вимоги закону щодо наглядової ради «Укроборонпрому»Наглядова рада «Укроборонпрому» досі менша за встановлену законом норму в два з половиною рази.

Нагадаємо, «Укроборонпром» передав до правоохоронних органів 180 матеріалів про знайдені за останні два роки економічні порушення на підприємствах держконцерну: загальна сума становить понад 650 мільйонів гривень, щодо кожної п'ятої справи розпочали кримінальні провадження.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: