КДБ Білорусі зробив заяву щодо затриманого українського журналіста

Читать на русском
Представник КДБ Білорусі заявив, що Шаройко створив агентурну мережу серед громадян Білорусі, які за винагороду збирали для нього відомості.

Комітет держбезпеки Білорусі заявив, що затриманий у Білорусі український журналіст Павло Шаройко створив агентурну мережу серед громадян Білорусі, які за винагороду збирали для нього відомості розвідувального характеру у військово-політичній сфері.

Про це на брифінгу заявив офіційний представник КДБ Білорусі Дмитро Побяржин, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Tut.by.

Білоруський КДБ заявляє, що після затримання Шаройко зізнався, що є працівником кадрового апарату розвідки й працює під прикриттям у званні полковника.

«З урахуванням досвіду його роботи як керівників прес-служби Головного управління розвідки Міноборони, для прикриття йому визначена посада кореспондента Суспільної національної телерадіокомпанії України», – заявив офіційний представник КДБ Білорусі.

«Щодо Павла Шаройка порушена кримінальна справа за статтею 358 КК Білорусі «Шпигунство» й ухвалене рішення про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою», – додали в КДБ.

«У результаті Шаройко визнав, що ... координацію його розвідувальної діяльності здійснював співробітник Головного управління розвідки Міноборони Ігор Скворцов, який діяв під прикриттям радника посольства України в Білорусі», – заявив Побяржин.

«За діяльність, несумісну з дипломатичним статусом, Скворцов оголошений персоною нон ґрата», – додав він.

Також стало відомо, що в Білорусі спецслужби затримали керівника підприємства ПАТ «Завод обважнювачів», громадянина України Олександра Скибу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: