Парламент посилить відповідальність за злочини проти військовослужбовців та їхніх сімей

Читать на русском
Парламент готується до голосування за закон про посилення відповідальності за злочини проти військових.

У четвер, 16 листопада, Верховна Рада має ухвалити законопроект, який посилить відповідальність за злочини проти військовослужбовців, а також їхніх родичів під час виконання такими військовослужбовцями службових обов’язків.

Про це повідомила «Слову і Ділу» ініціатор законопроекту, народний депутат Ірина Фріз («Блок Петра Порошенка»).

«Сьогодні я особисто підійшла до голови Верховної Ради Андрія Парубія та попросила, щоб законопроект був розглянутий. Він був ухвалений у першому читанні 16 червня 2015(!) року та готовий до розгляду в другому читанні та в цілому. Кілька місяців поспіль проект потрапляє до порядку денного, втім, у самий кінець. У результаті, щоб його розглянути, парламенту не вистачає робочого часу», – розповіла вона.

У Раді пропонують дозволити спецрозвідку в мирний часАвтори пропонують внести зміни до закону «Про оборону» з метою підвищення ефективності підготовки держави до оборони.

За словами народного депутата, законопроект №1174, що встановлює відповідальність за злочини проти військовослужбовців та членів їхніх родин у зв'язку з виконанням службових обов'язків, є необхідним та невідкладним.

«Подальше зволікання в умовах терору російської агентури в українських містах, що зростає разом із розумінням Москвою провалу кремлівської збройної агресії проти України, є неприпустимим та злочинним. Вибухи в українських містах остаточно доводять міжнародній спільноті, що Україна має справу з тероризмом, організованим, фінансованим та підтримуваним Росією», – зазначила Фріз.

Говорячи про шанси законопроекту бути підтриманим, депутат зазначила, що «голосувати проти нього можуть лише ті, хто виступає проти наших військових»: «Не підтримувати цей закон, який захистить військовослужбовців та членів їхніх сімей, ми не маємо морального права».

Нагадаємо, що проектом закону №1174 пропонується внести зміни до Кримінального кодексу України. Згідно з цими змінами, вбивство або замах на вбивство військовослужбовця Державної прикордонної служби, Збройних сил, Національної гвардії, СБУ, Служби зовнішньої розвідки України, Управління державної охорони України чи його близьких родичів у зв'язку з виконанням таким військовослужбовцем службових обов'язків каратимуться позбавленням волі терміном від десяти до п'ятнадцяти років або довічним позбавленням волі.

16 листопада ВР ухвалила закон про відеофіксацію обшуків.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: