У НАЗК хочуть скерувати протокол на Ситника до суду

Читать на русском
Як заявила уповноважена особа НАЗК, яка складала протокол, директор НАБУ не виконав законних вимог Нацагентства.

Протокол про адміністративне порушення, вчинене директором Національного антикорупційного бюро Артемом Ситником Національне агентство з питань запобігання корупції вирішило скерувати до суду.

Відповідне рішення було ухвалене на позачерговому засіданні НАЗК у понеділок, 13 листопада, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

Як заявила на засіданні уповноважена особа НАЗК, яка складала протокол, директор НАБУ Ситник не виконав законних вимог Нацагентства.

Зокрема, представник НАЗК зазначив, що 7 липня до Нацагентства надійшло повідомлення про недотримання окремими посадовцями НАБУ вимог законодавства щодо запобігання конфлікту інтересів. З метою перевірки повідомлення Нацагентство 18 вересня скерувало до НАБУ відповідний запит, однак отримало відмову в наданні такої інформації за підписом Ситника. НАЗК направило повторний запит, відповідь на який отримало лише 3 листопада, і, як зазначив представник Нацагентства, не в повному обсязі.

Уповноважена особа зазначила, що запитувана інформація не належала до інформації з обмеженим доступом, а стосувалася організаційно-розпорядчих документів НАБУ.

«Запитувалися реєстраційно-контрольні картки, відповідні положення структурних підрозділів, посадові інструкції, резолюції керівництва, які накладалися на той чи інший документ», – уточнив представник НАЗК.

Як повідомляється у Facebook НАБУ, Ситник ознайомився з протоколом про адміністративне правопорушення.

Раніше Ситник заявив, що виклик до НАЗК для пояснень щодо можливого конфлікту інтересів є атакою через їхні розслідування.

Також у САП прокоментували конфлікт між НАБУ та НАЗК.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: