Рада хоче збільшити видатки на субсидії

Читать на русском
Депутати Верховної Ради хочуть додатково виділити з держбюджету на субсидії для населення 7,6 мільярда гривень.

Верховна Рада розгляне проект закону про внесення змін до закону «Про державний бюджет України на 2017 рік», що передбачає збільшення видатків для надання пільг і житлових субсидій населенню.

Це рішення підтримали 246 депутатів під час ранкового засідання у вівторок, 7 листопада, повідомляє «Слово і Діло».

У пояснювальній записці йдеться про те, що проект закону підготували для вирішення нагальних, у тому числі соціальних, питань.

«Проект закону є збалансованим та передбачає перерозподіл видатків загального фонду державного бюджету шляхом збільшення видатків на надання пільг та житлових субсидій населенню на оплату житлово-комунальних послуг на 7,6 мільярда гривень. У державному бюджеті України на 2017 рік передбачена субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на надання пільг та житлових субсидій населенню на оплату житлово-комунальних послуг у сумі 61,2 мільярда гривень», – зазначено в повідомлені.

Раніше в Мінфіні заявили, що зобов'язання за субсидіями на 10 мільярдів гривень перевищили закладені до держбюджету кошти.

Також віце-прем’єр-міністр Павло Розенко зазначив, що впродовж першої половини листопада уряд повністю виплатить монетизовані субсидії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: