В яких областях України проживають переселенці з окупованих територій

Читать на русском

Станом на кінець вересня загальна кількість внутрішньо переміщених осіб з тимчасово окупованих територій складає понад 1,596 млн людей. Приблизно третина з них вирішили не від’їжджати від батьківщини надто далеко й осіли в неокупованих районах Донецької області – за даними Мінсоцу, йдеться про більш ніж 519 тис. осіб. У Луганській області на мирній території проживають 298 тис. переселенців. Як показують дані внутрішньої міграції до цих областей з районів, окупованих бойовиками, кількість переселенців там, порівняно з серпнем 2017 року, зросла: на Донеччині – на 2236 чоловік, на Луганщині – на 1244.

Валентин РезніченкоГолова Дніпропетровської обласної державної адміністрації
Резніченко пообіцяв надавати допомогу підприємствам, які вирішать перенести свою діяльність з окупованих територійСказано 17 червня 2015 р.Статус обіцянки: Виконано

Третьою за популярністю серед переселенців областю, як і раніше, залишається Харківська. Там, за підрахунками Мінсоцполітики, зареєструвалися більше 196 тис. внутрішньо переміщених осіб. Дале йде Київ – 175,6 тис. людей (плюс 63,75 тис. – у Київській області), потім Дніпропетровщина – 73,97 тис.

Найменше зареєстрованих переселенців із Криму та Донбасу на заході України – у Тернопільській (2,5 тис.), Закарпатській (3,5 тис.) та Рівненській (3,25 тис.) областях.

При цьому найбільш стрімкий відтік людей, які раніше приїхали з окупованих територій, спостерігається в Дніпропетровській області. За останній місяць там знялися з реєстрації 1114 внутрішньо переміщених осіб. У Харківській області ситуація майже така ж сама, але у трохи меншому масштабі – мінус 750 переселенців за місяць. 116 людей виїхали або знялися з обліку в серпні-вересні в Полтавській області, 107 – у Сумській, 81 – у Черкаській.

При цьому загальна кількість внутрішньо переміщених осіб за цей період зросла на 4214 осіб. У яких регіонах зареєструвалися ці люди? Окрім уже зазначених Донецької й Луганської областей, кількість ВПО зросла в низці регіонів. Найбільше – в Київській області (933 людини), Києві (718), Запорізькій області (486), на Одещині (251) і Чернівецькій області (183).

Нагадаємо, днем раніше «Слово і Діло» оприлюднило дані щодо цін на квартири економ-класу в обласних центрах України. Найдорожчим виявилося житло в Києві, Одесі та Львові.

Влітку ж портал зареєстрував обіцянку голови Луганської ОДА Юрія Гарбуза про те, що до кінця року 270 родин переселенців отримають квартири.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: