Порошенко в Раді підбив підсумки декомунізації

Читать на русском
Україна створює власну ідентичність, захищаючи культурно-гуманітарний простір, впевнений президент.

За три роки в Україні в рамках декомунізації були перейменовані 32 міста та прибрані понад 1300 пам'ятників Леніну.

Про це президент України Петро Порошенко розповів під час виступу з посланням до Верховної Ради 7 вересня, передає «Слово і Діло».

Страхи декомунізації: чи вдалося українцям остаточно позбутися радянського минулого?«Ленінопад», перейменування населених пунктів та вулиць – однозначно потрібний процес «розлучення» України із старим радянським ідеологічним минулим. Втім, чи усвідомили українці справжню сутність процесу декомунізації та його місію?

«Протягом цих років ми ухвалили й уже реалізували низку найважливіших рішень у сфері гуманітарної політики та політики національної пам'яті. Створюємо власну ідентичність, захищаючи своє культурно-гуманітарний простір», – розповів президент України.

«За три роки ми провели декомунізацію: були перейменовані 32 міста, 25 районів, загалом – майже тисяча населених пунктів. Пам'ятників тільки Леніну прибрано понад 1300», – повідомив Порошенко.

Крім того, за його словами, Україна офіційно визнала та вшанувала український національно-визвольний рух, включаючи Українську повстанську армію.

«І День захисника України ми відзначаємо не 23 лютого, а 14 жовтня», – додав Порошенко.

Раніше одеський суд визнав незаконним рішення міськради про скасування декомунізації.

Нагадаємо, що 21 лютого Верховна Рада ухвалила закон про декомунізацію місцевих держадміністрацій.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: