Радник Авакова заявив, що слідчі у справі Шеремета виконали роботу на 95%

Читать на русском
За словами радника міністра внутрішніх справ Івана Варченка, правоохоронці виконали своє завдання з розслідування вбивства Павла Шеремета на 95 відсотеів.

За рік правоохоронці виконали своє завдання щодо розслідування справи про вбивство журналіста Павла Шеремета на 95%.

Про це заявив радник міністра внутрішніх справ Іван Варченко, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Радіо Свобода».

«Розслідування, наскільки можна було його провести впродовж цього року, практично в деталях було проведено. В нас майже дві тисячі опитаних, 150 терабайтів інформації, яка проаналізована зараз, із якої зроблені висновки. І ми розуміємо, що є певне коло підозрюваних осіб, ми також розуміємо, що ці підозрювані особи можуть зараз переховуватися, й, скоріш за все, переховуються. Я розумію, що правоохоронна система в своїй частині слідства наразі зробила 95% роботи, яку можна було зробити, виходячи з тих даних і з тих доказів, які можна було зараз зібрати», – сказав Варченко.

За словами радника міністра внутрішніх справ, попри запити суспільства з вимогами про швидке розслідування цього злочину, статистика розкриття замовних вбивств у розвинених країнах не перевищує 30% від загальної кількості.

Луценко розповів про перебіг розслідування вбивства ШереметаУ Генеральній прокуратурі України констатували відсутність суттєвого прогресу в розслідуванні вбивства Павла Шеремета.

Варченко також заявив, що серед версій, на які продовжує вказувати слідство у справі Шеремета, залишається російський слід, але остаточних доказів немає. «Слідство зараз чітко не вказує, що це Росія. Але воно розглядає версію про російський слід і бажання дестабілізувати ситуацію в Україні», – додав Варченко.

Нагадаємо, сьогодні в Києві проходить акція пам'яті Павла Шеремета.

Представництво Європейського Союзу в Україні закликало українську владу провести швидке й прозоре розслідування вбивства журналіста Павла Шеремета.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: