Рада підтримала подання про зняття недоторканності, затримання та арешт Добкіна

Читать на русском
Депутати Верховної Ради підтримали подання Генпрокуратури про зняття депутатської недоторканності з депутата Опозиційного блоку Михайла Добкіна, його затримання й арешт.

Верховна Рада у четвер, 13 липня, позбавила депутатської недоторканності члена «Опозиційного блоку» Михайла Добкіна, а також проголосувала за його затримання й арешт.

За рішення про позбавлення недоторканності проголосували 288 парламентарів, 29 висловились проти, ще 1 депутат утримався, повідомляє «Слово і Діло».

Скільки обіцянок встигли виконати підозрювані нардепи?Напередодні останнього пленарного тижня літньої сесії Верховної Ради «Слово і Діло» проаналізувало, як добре виконують свої обіцянки народні депутати, доля недоторканності яких буде вирішуватися найближчими днями.

За затримання нардепа проголосували 250 його колег. І нарешті подання про арешт народного депутата підтримали 242 парламентаря.

Одразу після завершення голосування генеральний прокурор Юрій Луценко з парламентської трибуни викликав Добкіна на допит до Генпрокуратури. Там нардепа чекають у п’ятницю, 14 липня, о 14:00.

Відзначимо, що, за словами Луценка, Генпрокуратура не має повноважень на затримання й арешт народного депутата Добкіна без рішення суду, тож покинути будівлю парламенту той зможе вільно.

Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада також успішно внесла зміни до держбюджету на 2017 рік.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: