Рада ухвалила закон про інклюзивну освіту

Читать на русском
За ухвалення закону про запровадження інклюзивної освіти для людей з особливими потребами проголосували 297 народних депутатів.

Верховна Рада ухвалила за основу і в цілому законопроект №6437 «Про внесення змін до Закону України «Про освіту» щодо особливостей доступу осіб з особливими освітніми потребами в освітніх послуг».

За ухвалення закону проголосували 297 народних депутатів, передає «Слово і Діло».

Як зазначено у пояснювальній записці, закон закріплює право на освіту осіб з особливими освітніми потребами та можливість для них отримувати освіту в усіх навчальних закладах, у тому числі безкоштовно в державних і комунальних навчальних закладах, незалежно від встановлення інвалідності».

Для таких людей також передбачено впровадження дистанційної та індивідуальної форми навчання.

Крім цього, документ передбачає можливість для людей з особливими освітніми потребами отримати психолого-педагогічну та корекційно-розвиваючу допомогу, та створення для них інклюзивних та спеціальних груп (класів) у загальноосвітніх навчальних закладах.

Гройсман: Україна зацікавлена в ізраїльських інноваціях щодо розвитку освіти і наукиПрем'єр-міністр України Володимир Гройсман виступає за поглиблення співпраці з Ізраїлем у сферах IT, кібербезпеки, науки і освіти, сільського господарства та туризму.

Нагадаємо, на початку травня Порошенко вніс до Верховної Ради законопроект про інклюзивну освіту.

Раніше міністр освіти Лілія Гриневич повідомила, коли школи перейдуть на дванадцятирічні освіта.

Інклюзивна освіта – один з процесів трансформації загальної освіти, який ґрунтується на розумінні, що інваліди у сучасному суспільстві можуть і повинні бути залучені до соціуму. Ідея такої освіти орієнтована на формування умов його доступності для всіх, в тому числі дітей з інвалідністю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: