Жебрівський обіцяє 30 мільйонів за українізацію Донбасу

Читать на русском
Глава ДОА Павло Жебрівський оголосив про конкурс на «повну українізацію» міст області, пообіцявши переможцю винагороду в 30 мільйонів гривень.

Глава ДОА Павло Жебрівський оголосив про конкурс на «повну українізацію» міст області, пообіцявши переможцю винагороду в 30 мільйонів гривень.

Про це повідомляє «Слово і Діло».

Гроші з обласного бюджету на розвиток інфраструктури отримає місто, яке повністю перевкладе всі покажчики, назви об'єктів топоніміки та рекламні вивіски на українську мову.

  Як зазначив Жебрівський, місту, яке першим завершить «українізацію», буде виділено 30 мільйонів, за друге місце - 20, за третє - 10.

«Дуже хочеться побачити, що коли в'їжджаєш в Донецьку область - це Україна. Це візуалізація, в першу чергу - реклама, вивіски. В українському місті, з українськими вивісками повинні бути класні дороги, і це також додатковий стимул», - зазначив Жебрівський.

Спочатку було слово. Як політики обіцяють захищати українську мовуПовсюдне вживання, чистота й грамотність української мови – ідеал, до якого прагне свідома частина українського суспільства. Чи належить до неї наш політичний бомонд, з’ясовувало «Слово і Діло».

Про намір взяти участь в конкурсі вже заявили кілька населених пунктів регіону.

Як повідомлялося, депутати Київради підтримали українізацію вивісок і меню ресторанів. А в Маріуполі не залишиться жодної школи з російською мовою навчання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: