Карта АТО: ситуація на сході України станом на 21 травня

Читать на русском

Ситуація на сході країни за станом на 00:00 21 травня 2017 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли

Минулої доби зафіксовано 48 фактів використання зброї бойовиками, внаслідок яких 7 військовослужбовців ЗС України зазнали поранень.

Напрямки

На Приморському напрямку незаконні збройні формування 12 разів застосовували зброю проти українських захисників. Противник зі 120-мм мінометів обстрілював опорні пункти ЗСУ в районі Павлополя, Водяного та Широкиного.

На Донецькому напрямку противник 22 рази порушував тишу. Найскладнішою ситуація залишається у південному та східному передмісті Авдіївки. Там бойовики традиційно здійснювали обстріли оборонні укріплення сил АТО зі 120-мм та 82-мм мінометів, гранатометів різних систем та стрілецької зброї.

На Світлодарські дузі незаконні збройні формування вели вогонь з мінометів калібру 82 мм та станкового протитанкового гранатомету в районі Луганського. З автоматичних станкових гранатометів ворог обстрілював опорні пункти ЗСУ біля Пісків.

Луганський напрямок. На цій ділянці фронту впродовж минулої доби зафіксовано 14 фактів використання бойовиками зброї, зокрема й артилерійського озброєння калібром більше 100 мм. Використовуючи 120-мм міномети, бойовики неодноразово обстрілювали опорні пункти сил АТО в районі Новозванівки, Новоолександрівки та Троїцького.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: