Яких збитків завдали Україні лісові пожежі за останній рік

Читать на русском

Напередодні травневих свят «Слово і Діло» вирішило нагадати, яких збитків щорічно завдають Україні пожежі.

За даними ДСНС і Держстату, в 2016 році загальна кількість пожеж знизилася приблизно на 7% – з майже 80 тисяч загорянь до 74 тисяч, однак прямі збитки від них збільшилися на 100 мільйонів гривень: з 1,5 мільярдів гривень до 1,6 мільярдів.

За 2016 рік у пожежах загинули більше 1,8 тисяч осіб, 1,3 тисячі отримали травми та опіки.

З великим відривом за кількістю зареєстрованих пожеж попереду Київ – тут в 2016 році пожежі трапилися 207 разів, хоча загальна площа і збиток від них були не найбільшими. Слідом за столицею за кількістю займань йдуть Херсонська, Дніпропетровська, Київська і Запорізька області, де зареєстровано від двохсот до сотні пожеж за 2016 рік.

Зі зрозумілих причин антирекорд по постраждалих від пожеж площах поставила Луганська область – тут вогнем була знищена територія в 468 гектарів. Слідом за нею йдуть Запрожская область, де було випалено 206 га і Херсонська – 105 га.

Олег ЛяшкоГолова "Радикальної партії Олега Ляшка"
Ляшко заявив, що «радикали» добиватимуться підвищення зарплат ДСНСників до 10 тисяч гривеньСказано 14 квітня 2017 р.Статус обіцянки: Виконано

Що стосується прямих збитків від пожеж, то Луганська область тут також зазнала найбільшої шкоди – на суму в 2,8 мільйони гривень. Слідом за нею йде Чернігівська область, де пожежами на площах в 90 га було завдано збитків майже в 2,2 мільйони гривень.

Зазначимо, що найменшу кількість пожеж було зареєстровано в Чернівецькій, Івано-Франківській, Тернопільській та Полтавській областях. У жодній з них кількість пожеж за рік не перевищила трьох, а площа постраждалих територій – 2 га.

Нагадаємо, 27 квітня киян попередили про підвищену небезпеку пожеж.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: