Карта АТО: ситуація на сході України на 26 квітня

Читать на русском

Ситуація на сході країни за станом на 00:00 26 квітня 2017 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли

За минулу добу російсько-терористичні війська 65 разів обстріляли позиції Збройних Сил України. Троє українських захисників загинули, ще четверо – отримали поранення.

Напрямки

На Донецькому напрямку вогнем мінометів калібру 120-мм, озброєння БТР, протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів ворог накривав наші опорні пункти поблизу Пісків. 120-міліметрові міномети застосував в районі Опитного та Луганського. По захисниках Авдіївки та Кам’янки бив з мінометів калібру 82-мм, гранатометів різних систем та кулеметів великих калібрів. По оборонцях шахти «Бутівка» відкривав вогонь з мінометів калібру 82-мм. З озброєння БМП, гранатометів та великокаліберних кулеметів противник гатив по наших воїнах в районі Троїцького та Зайцевого, а позиції під Новгородським обстріляв з кулеметів та зенітної установки ЗУ-23-2. Озброєння БМП ворог застосував неподалік Верхньоторецького. Поблизу Авдіївки та Новгородського активно діяли снайпери противника.

На Приморському напрямку зі 120-міліметрових мінометів та автоматичних гранатометів ворог вів вогонь по наших позиціях під Новотроїцьким. Морських піхотинців поруч із Водяним та Гнутовим накривав вогнем мінометів калібру 82-мм, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів, а проти захисників Мар’їнки застосував 82-міліметрові міномети. По опорних пунктах у районі Красногорівки противник бив з гранатометів та кулеметів великих калібрів, а поблизу Широкиного та Павлополя – з гранатометів та стрілецької зброї. Проти морських піхотинців під Водяним та Широкиним ворог застосував також озброєння БМП. Під Новотроїцьким активність проявляли ворожі снайпери.

На Луганському напрямку вогнем артилерійських систем калібру 122-мм, зенітних установок ЗУ-23-2, озброєння БТР та протитанкових гранатометів підрозділи російсько-окупаційних військ накривали наші опорні пункти поблизу Новоолександрівки. Міномети калібру 82-мм противник застосував у районі населеного пункту Жовте, а з гранатометів різних систем обстріляв наші позиції неподалік Кримського та Попасної. З великокаліберних кулеметів та озброєння БТР ворог гатив по захисниках Новозванівки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: