Як змінилися виплати внутрішнім переселенцям за рік

Читать на русском

«Слово і Діло» підготувало інфографіку про те, які зміни відбулися у виплатах внутрішнім переселенцям в Україні в першому кварталі 2017 року.

Станом на перший квартал 2017 року загальний обсяг виплат внутрішнім переселенцям в Україні скоротився на 122,9 мільйона гривень і склав 764,7 мільйони гривень.

При цьому значно зменшилася і кількість зареєстрованих внутрішньо переміщених осіб: за першу чверть 2017 року їхня кількість знизилася на 88,5 тисяч осіб.

За даними Мінсоцполітики, найбільшу кількість переселенців зареєстровано в Донецькій, Харківській, Луганській і Дніпропетровській областях, трохи відстає від них столиця.

Найменше переселенців зареєстровано в західних областях: Тернопільській, Чернівецькій, Закарпатській, Рівненській та Івано-Франківській.

Міграція з окупованих територій: як змінилася кількість переселенців у регіонах з початку рокуМайже 1,6 мільйона людей залишили свої домівки через російську окупацію Криму та війну на сході України.

Варто зазначити, що єдиною областю, в якій дещо зріс загальний обсяг виплат переселенцям, є Київська, де вони збільшилися на 2,8 мільйони гривень.

Що стосується зниження виплат, то лідером тут, як і за загальним обсягом виплат, залишається Донецька область, де обсяги отриманої матеріальної допомоги скоротилося з 231,8 мільйонів гривень до 177,9 мільйонів. Трохи менше зниження в Луганській області – тут вони скоротилися з 71 мільйона до 56,7 мільйона гривень.

Нагадаємо, у квітні Президент Петро Порошенко підписав закони про компенсацію ветеранам АТО і внутрішнім переселенцям половини вартості житла, а також закон про свободу пересування переселенців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: