В СБУ заявили про запобігання провокації РФ під болгарським консульством в Одесі

Читать на русском

В Одесі Служба безпеки України запобігла провокації Росії з проплаченими «протестами» біля консульства Болгарії.
фото: СБУ/Twitter

В Одесі Служба безпеки України запобігла провокації Росії з проплаченими «протестами» біля консульства Болгарії.

Про це на брифінгу розповів керівник апарату СБУ Олександр Ткачук, повідомляє «Слово і Діло».

Згідно з даними СБУ, організатором проплаченою РФ «акції протесту» виступив лідер радикальної організації «Наждак» Микола Дульський.

Переписка одеського координатора провокації, який приїхав до Одеси з Харкова, зафіксована СБУ.

За задумом російських спецслужб, учасники акції повинні були пройти з ходою в Одесі від пам'ятника поетові Хрісто Ботєву до консульства Болгарії.

«План максимум російських спецслужб передбачав напад псевдонаціоналістів на мирну ходу з використанням фаєрів. Завдяки чітким діям проплаченого шоу в Одесі не відбулося і російські канали не отримали красивої «картинки» про фейкові утиски національних меншин», – підкреслив Ткачук.

Також в СБУ зазначили, що подібні акції РФ планує провести на територіях Харківської, Херсонської та Миколаївської областей і закликали громадян не брати участь в сумнівних акціях.

Нагадаємо, 8 квітня в Торецькому СБУ разом з Нацполіціей затримали колишнього бойовика «ДНР», який збирав інформацію про сили АТО для російських спецслужб.

Раніше в Дніпропетровській області СБУ затримала мешканців Кривого Рогу та Кам'янського, які адміністрували 12 груп з антиукраїнською пропагандою в соціальних мережах.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: