У В'ятровича – знову нововведення щодо свят і вихідних

Читать на русском
У голови Інституту пам'яті Володимира В'ятровича - нові ідеї з приводу державних свят і вихідних днів.
Володимир В'ятрович

Володимир В'ятрович, голова Інституту національної пам'яті, знову повернувся до своєї улюбленої теми вихідних і перенесення свят.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на сайт Інституту національної пам'яті.

У голови Інституту пам'яті Володимира В'ятровича - нові ідеї з приводу державних свят і вихідних днів.
Український календар. Інфографіка

Він повідомив, що вже закінчилося обговорення нового календаря свят і вихідних днів. Під час обговорення надійшло 672 звернення від партій, громадян і держустанов. За його словами, до законопроекту про свята збираються додати поняття «Міжнародні дні», куди буде включено 8 березня - День боротьби за права жінок.

Цей день буде святковим, але не вихідним (як і наполягав В'ятрович). Також туди включать 1 травня - День праці, і він все-таки буде вихідним.

Декомунізація вихідних: чи готові українці відмовитися від свят?Медіаконсультант поділився міркуваннями щодо скасування відзначення низки весняних свят в Україні.

"Українці не підтримали намір ввести Шевченківський день 9 березня і День сім'ї (друга п'ятниця вересня) як вихідні і святкові, тому цю пропозицію знято з календаря", - повідомив В'ятрович.

В Інституті все-таки вирішили повернути вихідні понеділки, які слідують за Великоднем і Трійцею. У категорію свят потрапило і католицьке Різдво (25 грудня), але вихідного дня не буде.

Нагадаємо, 3 березня невідомі залишили під дверима будівлі Інституту національної пам'яті «похоронний» вінок із прізвищем та ініціалами директора закладу.

Зазначимо, ще 4 лютого Інститут національної пам'яті показав проект нового календаря державних свят України. Згідно з ним, в країні 8 березня, а також 1,2 і 9 травня перестають бути вихідними днями.

Нардеп Олег Ляшко, у свою чергу, пообіцяв, що 8 березня залишиться державним святом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: