Обіцянка поза повноваженнями: чому Литвин не добудував школу в Наталівці

Читать на русском
Народний депутат Володимир Литвин у телеефірі пообіцяв добудувати школу в Наталівці. Але забув, що це не належить до його повноважень, а згодом на заваді будівництву стала місцева РДА.

Народний депутат України Володимир Литвин пообіцяв добудувати школу в селі Наталівка. Але будувати депутату завадила районна влада Новограда-Волинського.

21 липня 2016 року «Слово і Діло» зафіксувало обіцянку нардепа, озвучену ним в ефірі Житомирської телерадіокомпанії. Литвин сказав, що добудує школу в селі Наталівка Житомирської області.

Обіцянку, очевидно, дав не думаючи, адже будівництво школи не належить до компетенції народного депутата.

У вересні того ж року, звітуючи про депутатську діяльність, депутат написав, що їздив до Наталівки на віче селян, тому що саме очільники Новоград-Волинського району зірвали освоєння коштів державної субвенції, виділених на добудову спортивного залу для ЗОШ.

Підсумовуючи депутатську діяльність у 2016 році, Литвин вносить до звіту, датованого 24 січням 2017 року, власний здобуток: на добудову того ж таки спортивного залу в Наталівській ЗОШ 1-2 ступеня було виділено три мільйони 300 тисяч гривень. З них освоєно лише 248 тисяч.

Аналітики порталу телефонували 9 березня 2017 року до секретаря Наталівської ЗОШ, яка підтвердила, що частково ремонтні роботи провели в 2016 році, але з того часу ані ремонт школи, ані добудова спортзалу не ведуться – немає грошей.

Кажуть, що сивина прикрашає чоловіків, бо свідчить про досвід, мудрість, однак у випадку Литвина вона жодним чином не свідчить про відповідальність, надійність та обдуманість сказаного.

Загалом із зафіксованих 54 обіцянок народний депутат виконав 20.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: