Міграція з окупованих територій: куди прямують переселенці

Читать на русском

Станом на середину січня кількість зареєстрованих внутрішньо переміщених осіб з окупованих територій становила понад 1,65 млн людей. Якщо поглянути на цифри за відповідний період 2016 року, то можна встановити, що за цей час кількість вимушених мігрантів скоротилася більше, ніж на 64 тис.

Найбільше переселенців, як і раніше, мешкають на підконтрольних українському уряду територіях Донеччини – майже 560 тис. та Луганщини – більше 292 тис. Понад 194 тис. внутрішньо переміщених осіб проживають у Харківській області, понад 157,3 тис. – у Києві (в Київській області – ще майже 57,2 тис.).

Регіонами, в яких із лютого 2016 до січня 2017 року кількість внутрішньо переміщених осіб зменшувалася, стали в першу чергу Донецька, Запорізька та Харківська області. Натомість іще більше людей за цей час переселилися до Луганської області, Києва та столичного регіону, на Одещину, Кіровоградщину й Херсонщину.

Це демонструє й відповідна динаміка міграції населення з окупованих територій у різні періоди 2016 року. Відповідно до даних, отриманих «Словом і Ділом», сплеск популярності Луганської області як напрямку, за яким найчастіше виїжджають переселенці із зони АТО та Криму, припадає на період із 30 червня до 11 серпня минулого року. До Кєва за весь 2016 рік найбільше людей приїхало з 11 серпня до 6 жовтня, а до Київської області – з 6 жовтня до 8 грудня.

Нагадаємо, раніше «Слово і Діло» показало зовнішні міграційні процеси в Україні. Додамо також, що сьогодні на адмінкордоні з окупованим Кримом стався конфлікт між військовослужбовцями ЗСУ та членами кримськотатарського батальйону імені Номана Челебіджихана.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: