«Чорний голуб миру»: підсумки президентства Барака Обами

Читать на русском
Тарас Загороднійполіттехнолог
Микола Давидюкполітолог

Остання прес-конференція була вельми вражаючою, лунали гарні слова, оскільки Обама – людина з розвиненим ораторським мистецтвом, та й в Америці цього взагалі навчають з дитинства.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політтехнолог Тарас Загородний, підбиваючи підсумки правління та оцінюючи останню пересс-конференцію Барака Обами.

«Ми почули багато гарних слів, але, на жаль, якщо говорити про зроблене для світу, України, то вдавана миротворчість Обами не призвела до стабільності в світі. Радше навіть навпаки – нахабно поводят. Все це відбувалося «під носом» у нобелівського лауреата», – розмірковує політтехнолог.

Ставлення до правління Обами, на жаль, залишається скептичним та обережним. Він завжди гарно говорив, але дуже мало реально робив.

При цьому, додав експерт, є очікування, що Трамп буде більш оперативним в ухваленні рішень та нетерпимим до екстремізму.

«Є надія, що в ключових зонах США повернуть свою роль і гаситимуть агресію як до себе, так і в усьому світі», – підкреслив Тарас Загородний.

Однак слід зазначити, що в експертному середовищі існують й інші позиції щодо правління Обами.

«За спиною виконані проекти, два успішних терміни, титул першого президента афро-американця, гордість нації, відсутність сексуальних скандалів і корупції, закони для ЛГБТ-спільноти, реанімована після економічної кризи економіка, медична реформа, знищений Усама бен Ладен, прекрасна сім'я й велике запитання: а що далі?», – так оцінив політолог Микола Давидюк президентство Барака Обами.

Також важливо врахувати підсумкові результати опитування громадської думки, проведеного дослідницьким центром NORC у січні 2017 року. Згідно з даними, велика частина жителів США вважають, що Обама, який залишає свою посаду, все ж таки не зумів втілити в життя передвиборчі обіцянки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: