Як змінився автопарк органів державної влади з 2014 року

Читать на русском

Кількість автомобілів у розпорядженні центральних органів державної влади з 2014 року скоротилася на чверть. Такого висновку дійшло «Слово і Діло», проаналізувавши офіційні дані про автопарк, яким користуються Адміністрація Президента, Кабінет міністрів та Верховна Рада України.

Зокрема, в розпорядженні АПУ порівняно з 2014 роком у 2016-му було на 3 автомобілі менше, у парламенту – на 45 (41 легковий, 3 вантажних авто та 1 автобус), в уряду – на 70 (67 легковиків і 3 автобуси). Усього протягом 2016 року зазначені органи влади обслуговував парк із 314 автівок.

При цьому міністерський автопарк у 2016 році складався з 14 державних та 4 орендованих автомобілів. Найбільше авто перебувало на балансі МЗС – 10. По одному утримували Мін’юст, Мінагрополітики, Міненерго та Мінрегіонбуд. Не мали авто, але винаймали послуги перевізників минулоріч такі відомства, як Міністерство інфраструктури, Міністерство соціальної політики, Міністерство екології й Міністерство культури (причому, орендована відомством Нищука Toyota Camry належить столичному оперному театру). Ще 5 міністерств взагалі не мали торік власних авто й не купували послуги автоперевезень: МОЗ, Мінінформполітики, Мінфін, МЕРТ і Мінмолодьспорту.

Цікаво, що тенденція до скорочення державних автопарків спостерігається не лише в Києві, але й на місцевому рівні, щоправда, нерідко – лише на словах. Так, міський голова Луцька Микола Романюк ще навесні 2014 року пообіцяв на 50% скоротити автопарк місцевої міськради, але протягом року він зменшився лише на третину.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: