ЮНІСЕФ розповів українським дітям про небезпеку мін

Читать на русском
ЮНІСЕФ провів інформаційну кампанію серед дітей Донбасу віком від 6 до 11 років про небезпеку мін.

Дитячий фонд Організації Об'єднаних Націй ЮНІСЕФ поінформував 87% дітей зі сходу України у віці від 6 до 11 років про небезпеку мін.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Центр новин ООН.

Повідомляється, що з моменту початку конфлікту в квітні 2014 року, завдяки зусиллям ООН та її партнерів на сході України вдалося виявити і знищити понад 60 тисяч нерозірваних боєприпасів, в тому числі снарядів, мін, гранат, ракет і інших вибухонебезпечних предметів.

У ЮНІСЕФ відзначають, що життя багатьох дітей на сході України висить на волосині через те, що вони не знають про мінної небезпеки. Дітей не інформують належним чином про те, що не розірвалися боєприпаси - не іграшки, як може здатися на перший погляд, і про те, де вони можуть перебувати.

Відповідно до проведених досліджень, 18 відсотків дітей не знали, як себе вести в районах, засіяних мінами. Згідно з відповідями дітей, кожна шоста дівчинка і кожен десятий хлопець при виявленні снарядів вчинили неправильно.

В ході шестимісячної програми інформацію про небезпеку хв отримали 87 відсотків дітей Донбасу в віці з 6 по 11 років в районах, постраждалих від конфлікту.

Нагадаємо, Держслужба з питань надзвичайних ситуацій з початку року знешкодила майже 73 тисячі боєприпасів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: