Слідча група щодо MH17 домагатиметься розслідування катастрофи в МКС – Луценко

Читать на русском
Міжнародна слідча група щодо катастрофи рейсу MH17 спробує довести підслідність справи Міжнародному кримінальному суду в Гаазі.
Юрій Луценко на зустрічі з прокурором МКС Фату БенсудаФото з відкритих джерел

Міжнародна слідча група, що вивчає причини катастрофи Boeing 777 у Донецькій області в 2014 році, звернеться до Міжнародного кримінального суду з тим, щоб він розглянув цей злочин як наслідок державної зради екс-президента України Віктора Януковича й подальшої окупації частини території України.

Про це у вівторок розповів журналістам у Гаазі генеральний прокурор України Юрій Луценко, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Тут це (катастрофа рейсу МН17 – Ред.) розглядається як військовий злочин і, ймовірно, як злочин проти людяності. Спільна слідча група чотирьох країн, в тому числі й України, буде також наполягати на розгляді цієї справи в Міжнародному кримінальному суді», – зазначив Луценко.

У МЗС відреагували на вихід РФ з угоди про МКСУ Міністерстві закордонних справ України переконані, що Російська Федерація все одно відповість за агресію в Україні.

За словами генпрокурора, слідча група спробує довести, що злочини проти людяності, в тому числі катастрофа малайзійського лайнера, є наслідком окупації Росією частини території України, спровокованої спробами Януковича та його команди утримати владу під час Революції Гідності, зокрема, з його закликом до введення російських військ на територію країни.

«Залучення до відповідальності організаторів усіх цих злочинів перебуває поза нашими можливостями ... Також у Москві ховаються ті, хто віддавав накази, що порушують міжнародні конвенції, в тому числі Женевську конвенцію про правила ведення війни», – заявив Луценко, зазначивши, що українські прокурори вже протягом року регулярно комунікують з офісом прокурора МКС.

Нагадаємо, 16 листопада Росія анонсувала вихід із числа учасників Римського статуту про заснування Міжнародного кримінального суду.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: