Губернаторські гроші: заощадження голів областей України

Читать на русском

На завершення серії інфографік, присвяченої електронним деклараціям голів обласних адміністрацій України, «Слово і Діло» підготувало рейтинг губернаторів за обсягом їхніх сімейних заощаджень, що зберігаються готівкою та на банківських рахунках.

Так, найбільше грошей у банках тримає родина голови Миколаївської облдержадміністрації Олексія Савченка – у перерахунку за курсом на 31 грудня 2015 року 255,35 млн грн. Лідирує сім’я Савченка і в рейтингу власників найбільшої суми в готівці – 114,5 млн грн.

Другим за кількістю збережених у банках коштів є волинський губернатор Володимир Гунчик, який разом із родиною тримає там майже 14,2 млн грн в еквіваленті. Одразу за ним іде голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко, задекларовані сімейні банківські вклади котрого становлять понад 7,7 млн грн. До того ж, Резніченко так само входить до трійки найбагатших губернаторів за кількістю готівки. За курсом НБУ на кінець минулого року готівкові грошові багатства його родини оцінюються в майже 21,8 млн грн.

Другим же за кількістю готівкових коштів, що зберігаються не в банківських установах, став голова Чернігівської обласної адміністрації Валерій Куліч.

Як відомо, мер Чернігова Владислав Атрошенко виявився найбільшим землевласником серед усіх міських голів обласних центрів України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: