Яким депутатам «світять» найбільші зарплати наступного року?

Читать на русском

Верховна Рада в першому читанні проекту Бюджету на 2017 рік затвердила нові норми фінансового забезпечення діяльності народних депутатів України, чим фактично передбачила збільшення їхніх окладів.

Редакція «Слова і Діла» підрахувала, наскільки виростуть посадові оклади народних обранців і кому з них дістануться найбільш ласі шматки зарплатного фонду.

Згідно проекту бюджетного закону, оклад голови Верховної Ради України дорівнюватиме 30 мінімальним заробітним платам тобто 43,5 тис. грн. Заступники спікера будуть отримувати по 28 мінімальних заплат або по 40,6 тис. грн.

Винагорода за працю голів комітетів ВРУ, спеціальної контрольної комісії з питань приватизації та керівників депутатських фракцій та групи зросте до 27 мінімальних заробітних плат і складе 39,15 тис. грн.

Зарплата перших заступників, заступників голів комітетів та спеціальної контрольної комісії з питань приватизації, а також секретаря комітету буде дорівнювати 26 мінімальним заробітним платам (себто 37,7 тис. грн). Таку ж заробітну плату будуть отримувати перші заступники і заступники керівника депутатських фракцій і груп.

Зарплата голови підкомітету та члена комітету ВРУ збільшується до 25 мінімальних заробітних плат і дорівнюватиме 36,25 тис. грн.

Помічникам-консультантам народних депутатів України (незалежно від їх кількості) встановлено загальний місячний фонд не більше 16 мінімальних заробітних плат в межах кошторису Ради – тобто 23,2 тис. грн.

Відзначимо, що мінімальна зарплата в Україні наразі становить 1450 грн. З 1 грудня поточного року заплановане її підвищення до 1,6 тис. грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: