У Кремлі підтвердили згоду Путіна на розміщення збройної місії ОБСЄ на Донбасі

Читать на русском
У Кремлі прокоментували інформацію про згоду російського президента Володимира Путіна на розміщення збройної місії ОБСЄ на Донбасі.

Президент Російської Федерації Володимир Путін погодився на розміщення збройної місії ОБСЄ на Донбасі.

Про це заявив його прес-секретар Дмитро Пєсков, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Озброєна, поліцейська місія ОБСЄ... Її можна називати як завгодно. В цілому на розміщення такої місії Путін в ході переговорів погодився. І є загальне розуміння. У даній ситуації Володимир Путін говорив про необхідність використовувати нинішнє головування Німеччини в ОБСЄ для того, щоб активізувати опрацювання цього питання», – зазначив Пєсков.

За його словами, є розуміння позитивності даного рішення, але його треба опрацьовувати в рамках ОБСЄ. Пєсков додав, що головною дорожньою картою рішення конфлікту є Мінські домовленості.

«Будь-які інші папери або документи є просто спільним розумінням того, як виконувати ті самі хрестоматійні мінські домовленості. В цілому (РФ оцінює результати зустрічі – Ред.) позитивно. Ми ніколи не віддавалися завищеним очікуванням», – додав прес-секретар Путіна.

Нагадаємо, раніше «Нормандська четвірка» домовилася про розміщення збройної місії ОБСЄ на Донбасі. Також, раніше ПАРЄ визнала, що ОБСЄ не може гарантувати безпеку проведення виборів на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: