Бюджетний пиріг: кому і скільки грошей Кабмін виділить у 2017 році

Читать на русском

Комітет Верховної Ради з питань бюджету вчора, 19 жовтня, рекомендував парламенту прийняти проект державного бюджету на 2017 рік в першому читанні, розгляд якого відбудеться сьогодні.

У цьому році несподіванок не сталося. Кабінет міністрів, який підготував проект Державного бюджету на 2017 рік, продовжив багаторічну практику формування бюджетного дефіциту вже на стадії його розробки. Згідно з проектом, до Бюджету на наступний рік закладено дефіцит у розмірі 77,5 млрд грн при загальній сумі 876,9 млрд грн.

Редакція «Слово і Діло» виділила 11 основних пріоритетів статей витрат на наступний рік. Як і очікувалося, в слідуючому році головним пріоритетом стане оборона. На потреби ЗСУ і безпеку в Бюджеті передбачено 129,3 млрд грн. Серед інших важливих статей витрат фігурує освіта – 37 млрд грн, дорожня інфраструктура – 14,2 млрд грн і охорона здоров'я – 5,9 млрд грн.

Наступний рік також не обійдеться без дотацій вугільної промисловості, на які передбачено 1,8 млрд грн. А на таку важливу сферу як енергоефективність передбачено всього 800 млн грн.

Більш детально дивіться в інфографіці нижче.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: